
		
			
			
      
      
			
      
				        
										
          
          
					
          
          
          
        
        
							Gyvūnų mitybos ir biotechnologijų centras
Paukščių lesalų ir paukštininkystės laboratorija
- Tiriama pašarinių žaliavų kokybė
- Atliekami pašarų priedų tyrimai
- Optimizuojamos pašarų ir lesalų receptūros
- Tiriama paukščių, kiaulių, triušių ir žuvų virškinimo fiziologija
- Tiriama gyvūninės kilmės produktų kokybė (paukštiena; kiaušiniai, kiauliena, triušiena, žuvų mėsa)
 
Gyvūnų veislinės vertės tyrimų ir selekcijos laboratorija
- Bulių, kuilių, eržilų, avinų, šunų, tranų reprodukcinių savybių tyrimai
- Bulių, kuilių, eržilų, avinų, šunų, tranų spermos kriokonservavimo metodų optimizavimas
- Galvijų embrionų gavimas, ilgalaikis išsaugojimas, transplantavimas
- Gyvūnų bandų vaisos rodiklių analizė ir įvertinimas
- Gyvūnų bandų reprodukcijos valdymo planų rengimas
- Selekcinių planų, programų rengimas atskiroms gyvūnų bandoms arba veislėms
 
Virškinimo fiziologijos ir patologijos centras
- Galvijų didžiojo prieskrandžio metabolinių procesų tyrimai
- Fermentacinių procesų bei mikrofloros sudėties optimizavimas galvijų didžiojo prieskrandžio turinyje, siekiant padidinti pieno produkciją
- Probiotikų panaudojimas galvijų virškinamojo trakto disbakteriozei išvengti ir gydyti
- Biologinių ir cheminių veiksnių įtakos pieninių karvių produktyvumui ir pieno kokybei tyrimai.
 
Gyvūnų nutriciologijos tyrimų laboratorija
- Pašarų analizė - nustatomos pagrindinės maisto medžiagos, jų kiekiai bei energetinė vertė
- Ruošiamos rekomendacijos ūkio subjektams ir fiziniams asmenims
 
Nutrigenomikos ir gyvulininkystės procesų sisteminio vertinimo skyrius
- Nustatoma LR ūkiuose ruošiamų ir pramonės objektuose gaminamų pašarų, ėdalų maistinė ir energinė vertė
- Analizės rezultatų pagrindu ruošiamos pašarų maistingumo lentelės
 
Gyvūnų genetinių išteklių tyrimo ir ilgalaikio išsaugojimo ex situ laboratorija
- Informacija ruošiama, norėdami sužinoti daugiau, galite susisiekti su APC koordinatoriumi – apc@lsmuni.lt
 
Pašarų gamybos ir šėrimo technologijų vertinimo laboratorija
- Šiltnamio efektą sukeliančių dujų (CO2 ir NH4), išsiskiriančių siloso fermentacijos metu, kiekio mažinimo galimybių tyrimai
- Naujų žinių ir technologinių sprendimų perdavimas ūkio subjektams, studentams, mokslininkams ir verslo atstovams, mokslinės-metodinės patirties ir naujų  idėjų pasiūla
- Pašarų konservavimo ir jų naudojimo gyvūnų šėrimui technologijų  tobulinimas, taikomieji moksliniai tyrimai
- Ūkio subjektų pagamintų, konservuotų (silosuotų) pašarų fermentacijos rodiklių, maistinės vertės ir higieninės kokybės nustatymas ir konsultacijos ūkio subjektams, kaip naudotis laboratorijos tyrimų duomenimis
 
Gyvūnų pašarų maisto medžiagų virškinamumo tyrimų laboratorija
- Aplinkos sąlygų įtakos žemės ūkio paskirties gyvūnų organizmo fiziologiniams rodikliams tyrimai
- Aplinkos sąlygų įtakos žemės ūkio paskirties gyvūnų produktyvumui tyrimai
- Žemės ūkio paskirties gyvūnų gerovės vertinimo kriterijų (gyvūnų elgsenos, laikymo sąlygų įvertinimas) tyrimai
- Šiltnamio efektą sukeliančių dujų, kenksmingų dujų, kvapų  tyrimai