- LSMU
- Veikla
- Inovacijos ir technologijų perdavimas
- Gyvūnų sveikatingumo ir gyvūninės kilmės žaliavų kokybės centras
Gyvūnų sveikatingumo ir gyvūninės kilmės žaliavų kokybės centras
Eksperimentinės ir klinikinės farmakologijos laboratorija
- Informacija ruošiama, norėdami sužinoti daugiau, galite susisiekti su APC koordinatoriumi – apc@lsmuni.lt
Gyvulių mėsinių savybių ir mėsos kokybės įvertinimo laboratorija
- Genotipo įtakos galvijų tarpraumeninių riebalų kiekiui ir riebalų rūgščių struktūrai nustatymas ir priemonės galvijienos biologinei vertei gerinti
- Mėsinių veislių galvijų adaptacinių procesų ir panaudojimo efektyvumo tyrimas
- Genotipo įtaka kiaulių mėsinėms savybėms ir mėsos kokybei
- Mėsinių galvijų auginimo technologijų palyginamieji tyrimai
Gyvūninių maisto žaliavų saugos ir kokybės tyrimų laboratorija
Informacija ruošiama, norėdami sužinoti daugiau, galite susisiekti su APC koordinatoriumi – apc@lsmuni.lt
Histopatologinių tyrimų laboratorija
- Gyvūnų endokrininės sistemos, reprodukcijos organų, onkologinių ir užkrečiamųjų ligų patomorfologiniai tyrimai
Parazitologinių tyrimų laboratorija
- Aktualių zoonotinių parazitų biologinius tyrimai
- Parazitozių epizootinių ir plitimo rizikos veiksnių vertinimas
- Zoonotinių ir žemės ūkiui ekonomiškai svarbių parazitų kontrolės programų kūrimas
- Atliekama žemės ūkio gyvulių, paukščių ir naminių augintinių parazitinių ligų sukėlėjų diagnostika
- Atliekami antiparazitinių vaistų efektyvumo tyrimai
- Kuriamos antihelmintikams alternatyvios kontrolės priemonės
Mikrobiologinių tyrimų laboratorija
- Mikroorganizmų identifikavimas fenotipiniais ir molekuliniais metodais
- Bakterijų atsparumo antibiotikams tyrimai
- Antimikrobinių medžiagų poveikio mikroorganizmams tyrimai
- Bakterinių ligų ir gyvūninės kilmės maisto produktų kontaminacijos tyrimai
- Aplinkos taršos mikroorganizmais tyrimai
Virusologinių tyrimų laboratorija
- Gyvūnų užkrečiamųjų ligų epidemiologijos tyrimai
- Etiopatogenezės tyrimai
- Gydymas ir profilaktika
- Aukštos kokybės, saugesnių ir sveikų gyvūninės kilmės maisto žaliavų gavimas